Dundjinni Logo Dundjinni Logo Dundjinni Logo

Forums

Active Topics  :  Memberlist  :  Search  :  Help  :  Register  :  Login
Help Dundjinni! Rate This Website at RPG Gateway

Bugs
 Dundjinni Mapping Software - Forums : Bugs
Subject Topic: memory issue Post ReplyPost New Topic
Author
Message << Prev Topic | Next Topic >>
jtolman3
Hero
Hero


Joined: 11/21/2010
Posts: 53
Posted: 10/31/2011 at 9:03am | IP Logged Quote jtolman3

So now that my Dundjinni is working again and I can make maps I am having a new issue..

The Program is running out of memory and crashing or just Lagging out and needing to be forced closed.

Now I know about the rendering options to increase memory, but that is another issue all together..

When I goto rendering options and Up the memory, I click okay and nothing happens. The Box doesn't close, the memory allocation doesn't actually change... I have to hit "cancel" to get the box to close and if I open it again it is Back down to 250mbs...

Getting annoying.
Back to Top View jtolman3's Profile Search for other posts by jtolman3
 
Kepli
Djinni (Admin)
Djinni (Admin)
Avatar

Joined: 01/04/2005
Location: Netherlands
Posts: 16865
Posted: 11/15/2011 at 2:58am | IP Logged Quote Kepli

What did you set it to? You can't get it higher than 3072 if I am not mistaken (3 x 1024).

__________________
You can never have enough vines - Vines are good - Vines help you - Vines are cool ...
Back to Top View Kepli's Profile Search for other posts by Kepli Visit Kepli's Homepage
 
jtolman3
Hero
Hero


Joined: 11/21/2010
Posts: 53
Posted: 11/17/2011 at 5:18pm | IP Logged Quote jtolman3

Kepli wrote:
What did you set it to? You can't get it higher than 3072 if I am not mistaken (3 x 1024).


the base setting seems to be 250mb... i tried upping it to 500 or even 1000mb but it wouldn't/doesn't do anythin when i click okay
Back to Top View jtolman3's Profile Search for other posts by jtolman3
 
aegean
Legend
Legend
Avatar

Joined: 03/05/2005
Location: Turkey
Posts: 2252
Posted: 11/17/2011 at 10:19pm | IP Logged Quote aegean

If you could tell us your OS, XP, Vista, W7 etc please, we could help better !

ae

__________________
Creative Gremlins                                             Creative Gremlins Marketplace
Back to Top View aegean's Profile Search for other posts by aegean
 
jtolman3
Hero
Hero


Joined: 11/21/2010
Posts: 53
Posted: 11/19/2011 at 8:20am | IP Logged Quote jtolman3

aegean wrote:
If you could tell us your OS, XP, Vista, W7 etc please, we could help better !

ae


Vista
Back to Top View jtolman3's Profile Search for other posts by jtolman3
 
Bogie
Djinni (Admin)
Djinni (Admin)
Avatar

Joined: 06/19/2007
Location: United States
Posts: 5127
Posted: 11/19/2011 at 9:16am | IP Logged Quote Bogie

Which version of DundJinni, and which version of Java?

__________________
Check out my DeviantArt Gallery http://bogie-dj.deviantart.com/gallery/
Back to Top View Bogie's Profile Search for other posts by Bogie
 
aegean
Legend
Legend
Avatar

Joined: 03/05/2005
Location: Turkey
Posts: 2252
Posted: 11/19/2011 at 11:30am | IP Logged Quote aegean

Windows 7 is everything vista could have been - even though I didn't have any real issues with vista as most people did . . . .

Ditch vista - go W7, you will be soooooo much happier.

Less Dundjinni issues too . . .

for me anyway . . .

ae

__________________
Creative Gremlins                                             Creative Gremlins Marketplace
Back to Top View aegean's Profile Search for other posts by aegean
 
aegean
Legend
Legend
Avatar

Joined: 03/05/2005
Location: Turkey
Posts: 2252
Posted: 11/19/2011 at 11:32am | IP Logged Quote aegean

jtolman3 wrote:
Kepli wrote:
What did you set it to? You can't get it higher than 3072 if I am not mistaken (3 x 1024).


the base setting seems to be 250mb... i tried upping it to 500 or even 1000mb but it wouldn't/doesn't do anythin when i click okay


erm - think you have to do it in 1024 etc - NOT 1000 - that may not work

__________________
Creative Gremlins                                             Creative Gremlins Marketplace
Back to Top View aegean's Profile Search for other posts by aegean
 
jtolman3
Hero
Hero


Joined: 11/21/2010
Posts: 53
Posted: 11/20/2011 at 8:45am | IP Logged Quote jtolman3

latest version of Dundjinni

Would switch if I could afford to.

And yes it doesn't really let you choose exactly.. I was just generalizing the numbers tried as couldn't remember exactly. won't set even at 1024
Back to Top View jtolman3's Profile Search for other posts by jtolman3
 
Kepli
Djinni (Admin)
Djinni (Admin)
Avatar

Joined: 01/04/2005
Location: Netherlands
Posts: 16865
Posted: 11/20/2011 at 9:00am | IP Logged Quote Kepli

Have you tried disabling the Windows UAC (User Account Control) setting?

Edited by Kepli on 11/20/2011 at 9:01am


__________________
You can never have enough vines - Vines are good - Vines help you - Vines are cool ...
Back to Top View Kepli's Profile Search for other posts by Kepli Visit Kepli's Homepage
 

If you wish to post a reply to this topic you must first login
If you are not already registered you must first register

  Post ReplyPost New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.6
Copyright ©2001-2003 Web Wiz Guide

This page was generated in 0.5547 seconds.
Contact - About Us - Privacy Statement - Legal Notices - EULA
Copyright © 2003-2007 Dundjinni Enterprises, Inc. All Rights Reserved.